Šef UNMIK-a: Pokrenuti istragu protiv Haradinaja

Izvor: Mondo, 10.Apr.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef UNMIK-a: Pokrenuti istragu protiv Haradinaja

Šef Unmika Zahir Tanin poručio je da je neprihvatljiva izjava Dauta Haradinaja da će, ukoliko njegov brat Ramuš Haradinaj bude izručen Srbiji, Kosovo ostati bez Srba.

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Šef Unmika Zahir Tanin kaže i da od pravosudnih organa očekuje pokretanje istrage.

"Takva izjava izaziva ozbiljnu zabrinutost", ističe Tanin.

On je zatražio od lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Kosovu da osude izjavu Dauta Haradinaja, poslanika Alijanse za budućnost Kosova.

Tanin u saopštenju ističe da parlamentarac, koristeći govor mržnje, preti etničkim čišćenjem na Kosovu.

"Na pravosudnim organima je da preduzmu odgovarajuće mere u skladu sa zakonima Kosova", naglasio je Tanin.

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zapretio je i ratom ukoliko njegov brat Ramuš Haradinaj bude izručen iz Francuske u Srbiju.

On je rekao da, ukoliko međunarodna zajednica želi Kosmet bez srpske zajednice, onda neka ga izruče.

Bivši komandant terorističke OVK-a Ramuš Haradinaj uhapšen je 4. januara na granici Švajcarske i Francuske po Interpolovoj poternici Srbije koja ga tereti za ratne zločine nad civilima počinjene 1998. i 1999. godine.

Vulin: Srbi ne mogu biti taoci braće Haradinaj

Sud u francuskom gradu Kolmaru je krajem prošle sedmice odgodio za 27. april donošenje odluke o zahtevu Srbije za izručenje Haradinaja.

Francuski sud je već u dva navrata odgađao odluku o zahtevu Srbije, odnosno davanje mišljenja povodom zahteva Srbije za izručenje Haradinaja.

Ambasador SAD osudio sramnu izjavu Haradinaja

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.