Šef Fijat Krajslera demantuje prodaju Džipa (FOTO)

Izvor: Mondo, 23.Jan.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Fijat Krajslera demantuje prodaju Džipa (FOTO)

Šef FCA ne da Džip Kinezima i smatra da se električni automobili i dalje neprofitabilni, ali da imaju budućnost.

Fijat Krajsler Automobili (FCA) se neće deliti ili prodavati pojedinačne brendove kineskim ili bilo kojim drugim proizvođačima automobila, izjavio je Serđo Markjone u Sajmu automobila u Detriotu.

Markjone najavio dolazak Ferari SUV-a

FCA je na ovom sajmu imao dve značajne premijere. Predstavljen je potpuno novi pikap >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "ram 1500", kao i restilizovani "džip čiroki".

Pogledajte kako izgledaju ovi modeli:

Markjoneova izjava je posledica priča koje traju mesecima i u kojima figuriraju različiti kineski proizvođači, kao potencijalni kupci čuvenog brenda "džip".

Pored Grejt Vol Motors, u "igri" je Gvandžo Automobil Grup (GAC). Međutim, Markjone je izjavio da oni rade sa GAC-om na plasiranju "džipova" u Kinu, a pomažu im oko ulaska automobila ove kompanije u Sjedinjene Države.

On se osvrnuo i električni trend u automobilskoj industriji.

Veliki broj najvećih proizvođača automobila ulaže značajna sredstva u razvoj električnih vozila. Folksvagen je najavio ulaganje od čak 34 milijarde evra u razvoj električnih i autonomnih vozila, dok je Ford pre nekoliko dana objavio će uložiti devet milijardi evra u elektro-priču, te da će do 2022. izbaciti 40 hibridnih i električnih automobila. Jedan od pionira u svetu automobilskih hibrida, Tojota će izbaciti deset potpuno električnih automobila u naredne dve godine, a do 2025. svaki njen model će imati opcioni neki vid električnog pogona.

Tojota izbacuje dizel

Šef FCA kaže da će električna vozila u jednom trenutku svakako biti "u većini", ali to vreme je i dalje daleko prvenstveno jer ona ne donose profit.

"Ne poznajem osobu ili neku ekonomsku organizaciju koja u ovom trenutku zarađuje od prodaje električnih vozila, osim ako ne govorimo o modelima iz samog vrha ponude", rekao je Markjone.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.