Sednica Skupštine Vojvodine

Izvor: RTS, 04.Okt.2012, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine Vojvodine

Na petoj sednici novog saziva Skupštine Vojvodine izabrani zamenici pokrajinskih sekretara. Počela rasprava o izveštaju o prošlogodišnjem radu pokrajinskog ombudsmana.

Skupština Vojvodine je, na petoj sednici u novom sazivu, izabrala zamenike pokrajinskih sekretara u sedam sekretarijata i počela raspravu o izveštaju o prošlogodišnjem radu pokrajinskog ombudsmana.

Ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih je rekla da je lane stiglo za jednu trećinu više predstavki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego prethodne godine, istakavši da su se građani najviše žalili na rad pojedinih javnih preduzeća, ustanova i organizacija državne uprave, odnosno onih koji bi najviše trebalo da brinu o njihovih pravima.

Bilo je dosta pritužbi i na nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa u oblasti radnih odnosa, pre svega zbog diskriminacije na poslu, mobinga i drugog kao i na rad zdravstvenih centara i predugih lista čekanja na lekarske preglede i intervencije.

Za zamenika pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje izabran je Milorad Đurić, koji je u proteklom mandatu bio pokrajinski sekretar u tom sekretarijatu, dok je za zamenika pokrajinskog sekretara za upravu propisa i nacionalne zajednice izabrana Gordana Pušić.

Zamenik sekretara za poljoprivredu biće Branislav Knežević, za urbanizam Sanja Čiplić, za nauku i tehnološki razvoj Goran Stojanović, zamenik sekretara za međuregionalnu saradnju je Duško Radaković a tu funkciju u sekretarijatu za sport i omladinu obavljaće Miodrag Jović.

Među desetak tačaka dnevnog reda sednice je i predlog za izmene i dopune odluke o pokrajinskoj upravi kojom se ta oblast usklađuje sa odlukom Ustavnog suda Srbije o nadležnostima pokrajine.

U dnevni red sednice nije uvršten predlog Demokratske stranke Srbije čiji je poslanik Milenko Jovanov predložio inicijativu za ocenu ustavnosti statuta AP Vojvodine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.