Sedmi kontigent srpskih vojnika ispraćen u misiju u CAR

Izvor: N1 televizija, 13.Feb.2018, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmi kontigent srpskih vojnika ispraćen u misiju u CAR

Sedmi kontingent Vojske Srbije u misiju Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) svečano je ispraćen u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

U Centralnoafričku Republiku odlazi 70 pripadnika Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci, u sastavu lake poljske bolnice, biti angažovani na medicinskom zbrinjavanju snaga u operaciji MINUSCA, saopštilo je Ministarstvo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da Vojska Srbije trenutno učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u 10 mirovnih misija, od kojih šest pod okriljem UN, a četiri EU misije.

"Vojska Srbije kao i Vlada Srbije će nastaviti sa politikom učešća u mirovnim misijama i to onim koje su veoma zahtevne i veoma složene i u kojima mnogo razvijenije i bogatije vojske i države vrlo retko odlaze", rekao je Vulin

On je rekao da pripadnici Vojske Srbije zadatke u mirovnim misijama ispunjavaju s najvećim profesionalizmom, jer razumeju šta znači patnja jednog naroda i kako se s njom nositi.

Upitan da odgovori kada će Srbija biti u mogućnosti da samostalno pošalje kontingent u neku od misija, Vulin je rekao da je Vojska Srbije sposobna za to, ali da je to pitanje političke odluke, kao i poziva da li bi to neko želi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Svečano ispraćen sedmi kontingent VS u misiju UN u Centralnoafričkoj Republici

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2018

Sedmi kontingent Vojske Srbije u misiju Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA) svečano je danas ispraćen u kasarni "Banjica 2" u Beogradu...U Centralnoafričku Republiku odlazi 70 pripadnika Vojske Srbije, koji će narednih šest meseci, u sastavu lake poljske bolnice, biti angažovani...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.