Sedište fudbala pokraj jezera

Izvor: Danas, 03.Nov.2010, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedište fudbala pokraj jezera

Na nekih dvadesetak kilometara od dinamične Ženeve, uz obalu istoimenog jezera sa ove švajcarske obale nasuprot delu koji ulazi na francusku teritoriju, u okruženju brojnih vinograda smešten je predivan gradić Nion, sa nešto manje od 20.000 stanovnika. Formiran oko brda koje se spušta ka jezeru, Nion šarmira svojim skladnim starim građevinama, srednjovekovnim ulicama, mnoštvom toliko familijarnih restorana i prelepim belim zdanjem Dvorca Nion.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Nion - sedište fudbala pokraj jezera

Izvor: B92, 04.Nov.2010, 14:52

Dovoljno je šetati spletom ulica koje se penju i spuštaju. Fasade se takmiče u živim bojama i obojenim drvenim oknima, negde u bojama švajcarske zastave, ponajviše u zeleno-belim kombinacijama...Autor: Miroslava Pudar..Izvor: Danas..Na nekih dvadesetak kilometara od dinamične Ženeve, uz obalu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.