Sedam mogućih uzroka avionske nesreće u Teheranu

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam mogućih uzroka avionske nesreće u Teheranu

Sekretar ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost Oleksi Danilov kaže da je sedam mogućih uzroka avionske nesreće u Iranu, koji se istražuju.

Danilov nije naveo moguće uzroke tokom svog obraćanja švedskoj televiziji TV 4. Rekao je da ukrajinski stručnjaci rade na mestu u blizini Teherana, gde se srušio ukrajinski avion sa 176 ljudi, od kojih niko nije preživeo, prenosi AP.

Danilov je rekao da su do sada zadovoljni saradnjom sa iranskom stranom i da očekuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će tako biti i nastavljeno.

On je rekao da Ukrajina ima 45 istražitelja u Iranu i da stručnjaci imaju pristup krhotinama aviona.

Danilov je dodao i da ne zna da li će snimci podataka o letu biti predati Boingu i da pre misli da neće.

On je međutim izrazio uverenje da će sve zemlje koje su zainteresovane za ovu situaciju i koje su pogođene imati pristup crnim kutijama.

Danilov je rekao i da je prikupljanje DNK uzoraka gotovo završeno, nakon čega zemlje mogu da vrate posmrtne ostatke žrtava.

Zapadni lideri saopštili su ranije da je izgledalo da je avion nenamerno pogoden raketom zemlja-vazduh u blizini Teherana, nekoliko sati nakon što je Iran lansirao balističke rakete u dve američke baze u Iraku u znak odmazde zbog ubistva generala Sulejmanija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.