Sećanje na žrtve revolucionarnog terora

Izvor: Šumadija Press, 21.Okt.2015, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na žrtve revolucionarnog terora

Kraj spomen-obeležja kod Gromovića ulaza, i ovog 20.oktobra, odata je pošta žrtvama revolucionarnog terora.

Prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, političkih partija, NVO, Ravnogogorskog pokreta, predstavnika SUBNOR-a, kao i članova i potomaka porodica streljanih.

Pomen je služen svim građanima Kragujevca i okolnih mesta, koji su nastradali nakon oslobođenja grada 1944. godine kao žrtve komunističkog terora. Naime, partizani su te 1944. godine, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << kapislani nekadašnjeg Vojnotehničkog zavoda, danima streljali ugledne Šumadince, predstavnike tadašnje građanske klase.

Nakon pomena žrtvama revolucionarnog terora vence kraj spomen-obeležja položili su pomoćnici gradonačelnika Obrad Turković i Slađana Radisavljević, predstavnici političkih stranaka-Srpskog pokreta obnove, Zajedno za Šumadiju i Srpske napredne stranke, kao i predstavnici SUBNOR-a i Ravnogorskog pokreta.

Spomenik žrtvama revolucionarnog terora, koji se nalazi ispod Pivarskog parka, podignut je 1999. godine, a parastos je prvi put služen 1990 godine.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.