Sećanje na subotičkog alpinistu Drena  Mandića

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na subotičkog alpinistu Drena Mandića

Stradali planinar Dren Mandić

Subotica - Crkvenom misom, polaganjem venaca na mestu budućeg spomen-obeležja u Dudovoj šumi, izložbom fotografija u Gradskoj kući i atletskom trkom na Paliću Planinarski klub „Spartak" obeležio je godišnjicu smrti Drena Mandića.



Subotički alpinista je pre godinu dana poginuo na najtežem himalajskom vrhu K2, na 8.200 metara visine. Mandić je bio član „Vojvođanske ekspedicije", u kojoj su još bili Iso >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Planić, Predrag Zagorac, Milivoje Erdeljan i Miodrag Jovović.

Iso Planić kaže da je svaka ekspedicija na tako opasne vrhove posebna. Zbog toga je Dren Mandić voleo da dokumentuje svoje usone.

- Dren je na poslednjoj ekspediciji napravio više hiljada snimaka. Izabrali smo 55 na kojima se nalazi upravo on, a postavkom su obuhvaćeni usponi na Brod pik 2007. godine, K2 prošle godine i nekoliko snimaka sa priprema za odlazak na planinske vrhove u Srbiji - rekao je Iso Planić.

Vojvođanski alpinisti nameravaju da sledeće godine u Dudovoj šumi postave spomen-obeležje jer se Mandić na toj lokaciji pripremao za odlazak na ekspedicije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.