Sećanje na Olju Ivanjicki

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na Olju Ivanjicki

Povodom smrti umetnice Olje Ivanjicki, 26. juna na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu biće održana komemoracija. Poznata slikarka, skupltorka, pesnikinja i kostimografkinja biće sahranjena u subotu, 27. juna, u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija povodom smrti slavne umetnice Olje Ivanjicki, uz program pod nazivom "U čarobnom svetu",  biće održana, 26. juna u 13 sati, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Olja Ivanicki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je ostvarila saradnju sa Operom Narodnog pozorišta, dizajniravši kostime za operetu "Slepi miš", Johana Štrausa, premijerno izvedenu juna 2005. godine. Njena veza sa Narodnim pozorištem nije nikada prekidana, navodi se u saopštenju nacionalnog teatra.

Na plakatu i programu opere "Aida", Đuzepe Verdija (januar 2008) nalazi se njena slika.

To je zabeleženo i u operskoj kritici Marije Ćirić, koja je ocenila: "Tako je i dizajn programske knjižice, na čijoj se naslovnoj strani nalazi "Faraon u vremenskoj kapiji" Olje Ivanjicki, uklopljen u atmosferu ove muzičke priče".

Njen rad u Narodnom pozorištu u koji je unela svu svoju kreativnost, pozitivnu energiju i ljubav ostao je u najlepšoj uspomeni svim saradnicima, a i ona sama je tim povodom izjavila: "Pozorište je apsolutna magija, čarolija, a nju čine ljudi. Oni su ti koji su u tom čarobnom svetu", navodi se u saopštenju.

Poznata slikarka, skupltorka, pesnikinja i kostimografkinja preminula je juče u Beogradu, u 78. godini, nedugo nakon operacije srca. Biće sahranjena u subotu, 27. juna, u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu u 12:30 časova, saopšteno je iz Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.