Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seat: Poslije prvog, stiže još jedan SUV

Španski proizvođač potvrdio je da će nakon kompaktnog SUV modela Ateca, predstaviti još jedan, manji automobil sličnih karakteristika.

Krosover i SUV vozila su hit u svetu, a Seat je već zaostao za konkurencijom. Kako bi nadoknadio propuštene godine, tokom kojih su druge kompanije ubirale plodove prodaje svojih SUV modela, Seat grabi krupnim koracima napred.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Početkom 2016. premijeru je imao model Ateca, a već godinu dana kasnije stiže novi, potkompaktni SUV. Vest je potvrdio predsednik Seata, Luka de Meo, na skupu u Barseloni, gde je prodavcima automobila španske marke predstavljena strategija za naredni period.

"Seat će od 2017. biti zastupljen i u najbrže rastućem automobilskom segmentu - klasi malih krosovera", rekao je de Meo. Na tržištu će ga, međutim, dočekati jaka konkurencija koju između ostalih čine Renault Captur, Peugeot 2008, Citroen C4 Cactus, Nissan Juke, Honda HR-V, FIAT 500X, Jeep Renegade...

Što se tiče prvog španskog SUV modela, Ateca će se proizvoditi u Škodinoj fabrici u Češkoj, zajedno sa srodnom Škodom Kodiaq (oba brenda su u vlasništvu Volkswagena), koja će imati premijeru na sajmu automobila u Parizu u oktobru 2016.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.