Sazvana hitna sednica Vlade Srbije

Izvor: B92, 07.Jul.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sazvana hitna sednica Vlade Srbije

Premijer Alerksandar Vučić obratiće se novinarima u 23:00 posle sednice vlade koju je zakazao za 22:30, potvrđeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Kako RTS navodi, povod je sednica SB UN o rezoluciji o Srebrenici.

Sednica će biti održana u sedištu vlade.

Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj treba da bude razmotren predlog britanske rezolucije o Srebrenici odložena je za sredu u 16 časova, potvrđeno je na sajtu Ujedinjenih nacija.

Kina je predložila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se glasanje o britanskom predlogu rezolucije o Srebrenici odloži dok se ne postigne konsenzus svih članica SB.

Agencija Frans pres javlja da je Rusija članicama Saveta bezbednosti UN saopštila da planira da uloži veto na tekst britanske rezolucije, nakon čega su sazvane hitne konsulatacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Neće doneti rezoluciju, idem u Srebrenicu!

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije jednoglasno odlučila da on 11. jula poseti Srebrenicu gde će odati počast žrtvama, kao i da je dobio garancije da predložena rezolucija neće biti usvojena u Savetu bezbednost UN...“Neće ni sutra doneti rezoluciju. Ne mogu da je donesu....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.