Savet ministara: Srbija da plati staru štednju

Izvor: Press, 25.Sep.2015, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet ministara: Srbija da plati staru štednju

Savet ministara Saveta Evrope pozvao je danas Srbiju da primeni presudu Međunarodnog suda pravde i što pre usvoji zakon koji će omogućiti isplatu stare devizne štednje.
           U zaključcima sa zasedanja Saveta, srpske vlasti se podsećaju da je sud u Strazburu jula prošle godine, u predmetu "Alići i ostali" naložio Srbiji i Sloveniji da zakonom reguliše isplatu starih štednih uloga >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bivše Ljubljanske i Invest banke i dao im godinu dana da taj zakon usvoje. Srbija to nije učinila u zadatom roku, tako da je Savet ministara zatražio da što pre usvoji nacrt pomenutog zakona, u sladu sa akcionim planom koji je vlada već donela i dostavila SE. Srbija duguje vlasnicima starih štednih uloga oko 310 miliona evra.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Savet Evrope: Srbija da plati staru štednju

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2015, 10:55

26.09.2015. -..Savet ministara Saveta Evrope pozvao je Srbiju da primeni presudu Međunarodnog suda pravde i što pre usvoji zakon koji će omogućiti isplatu stare devizne štednje...Srbija duguje vlasnicima starih štednih uloga oko 310 miliona evra...U zaključcima sa zasedanja Saveta, srpske vlasti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.