Izvor: Blic, 29.Nov.2016, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijci ne pamte kada im se OVAKO NEŠTO desilo

Ne dešava se svaki dan da sneg prekrije pustinjsku Saudijsku Arabiju. Ovog novembra temperature su pale ispod nule, a pahulje su i više nego iznenadile stanovnike, koji su na društvenim mrežama podelili zanimljive slike i snimke neočekivanih vremenskih prilika.

Snow today in Jabal Al-Lawz (mountain of almonds), Tabuk, Saudi Arabia. 23-11-2016/22-2-1438H #MyArabia 💚🇸🇦pic.twitter.com/8CAVx8L1pC

Saudijci su masovno šerovali slike i snimke na internetu, čak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se među njima našao i Sneško Belić sa šalovima omiljenog fudbalskog kluba.

بالصور: "رجل الثلج" يتزين بشعارات أندية دوري جميل في السعوديةhttps://t.co/Bw2U5Y9PTP#برو_سبورت pic.twitter.com/CRrj1hApbb

Hladnije temperature i snežni pokrivač su iznenađenje za centralne i severne delove države, gde je temperatura uvek oko 20 stepeni Celzijusa kad je novembar.

Stanovnici su se našalili sa trenutnim stanjem u zemlji, a neki su čak uživali u klizanju i to podelili na društvenim mrežama.

شاهد المقطع الذي صدم محترفي التزلج في أوروبا وأمريكا تزلج على الثلج في جبال اللوز بالطريقة السعودية#جبل_اللوز#تبوك pic.twitter.com/TOf6BKRZPe

Očigledno vozači iz Arabije nisu toliko sigurni u sebe tokom vožnje, što pokazuje i slika parkiranih vozila pored puta, koji je obično prometan.

Snow falls in Northern Saudi Arabia: pic.twitter.com/PkAvPVWVJA

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.