Satelitsko praćenje trolejbusa: Pogledajte kako izgleda mapa!

Izvor: Blic, 20.Okt.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Satelitsko praćenje trolejbusa: Pogledajte kako izgleda mapa!

Od 15.oktobra počelo je satelitsko praćenje trolejbuskih linija 19, 21, 22, 28, 29, 40 i 41. Svi vozači GSP-a su prošli teorijsku obuku i dobili svoje ID kartice, koje provlače kroz validatore kada sednu za volan.

Komandni centar za praćenje vozila GSP nalazi se u Direkciji za javni prevoz ali još nije zvanično otvoren, jer radovi nisu dovršeni.

Na nekoliko monitora u centru za sada se prati kretanje trolejbusa, a cilj je da se uz pomoć satelitskog praćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << raspoređuju linije na licu mesta i meri koliko im je potrebno da stignu od tačke A do tačke B.

Takođe funkcija komandnog centra je da se reaguje u trenutku kada se primete veći zastoji, da se linije preusmere na pravce gde nema gužvi.

Kako je najavljeno, komandni centar će biti otvoren polovinom novembra a o tada pogledajte kako izgleda mapa. Na njoj su brojevi svih linija kao i vremena prolazaka na određenim lokacijama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ulična trka u nedelju menja režim saobraćaja

Izvor: Studio B, 21.Okt.2011, 12:29

Zbog održavanja ulične trke „Nagrada grada Beograda", koja se održava na potezu od Palate „Albanija" do zgrade Predsedništva Srbije, u nedelju, 23. oktobra, vozila JGP-a ići će izmenjenom trasom od 10 do 14 časova. ..Trolejbusi sa linija 19, 21, 22 i 29 saobraćaće skraćenim trasama Slavija...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.