Sastanak najstarijih krsturskih maturanata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak najstarijih krsturskih maturanata

Sastanak bivših učenika prve generacije koja je posle Drugog svetskog rata počela školovanje na maternjem rusinskom jeziku održan je u Ruskom Krsturu 16. septembra.

Reč je o generacijama koji su rođeni 1936, 1937 i 1938. godine koji su u školu krenuli u školskoj 1945/1946 godini.

Organizatorka sastanka bila je dr Leona Dorotić Guteša, a na sastanku je bilo dvadeset troje nekadašnjih malomaturanata iz raznih mesta, od 105 učenika koji su pohađali nastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tri odeljenja.

Na prvom sastanku koji je održan 2004. godine bilo ih je 60.

Nekadašnje učenike dočekala je i pozdravila direktorka Škole „Petro Kuzmjak" Helena Pašo Pavlović, a nekadašnjem učeniku generacije Mironu Ramaču njegovi vršnjaci uručili su zahvalnicu i poklon.

Od novinsko izdavačke ustanove „Rusko slovo" svi prisutni dobili su na poklon po jednu knjigu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.