Sastanak Upravnog odbora RTS-a i opozicije

Izvor: RTS, 03.Feb.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Upravnog odbora RTS-a i opozicije

Predstavnici većine opozicionih stranaka razgovarali su u Radioteleviziji Srbije sa članovima Upravnog odbora RTS-a o obezbeđivanju fer uslova za izbore.
Opozicija je tražila ravnomernu zastupljenost u programima Javnog servisa.

Na sastanak su došli Goran Ćirić iz Demokratske stranke, predsednik Nove stranke Zoran Živković, Vladimir Gajić iz Narodne stranke, poslanica Dosta je bilo Ana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stevanović.
U delegaciji je bio i profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski iz Pokreta Slobodnih građana, zatim Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd, Ferida Ćustović iz Levice Srbije i Jugoslav Kiprijanović iz Dveri.
Predstavnik PSG Rade Veljanovski izjavio je posle sastanka da su predstavnici opozicije na sastanku u RTS-u izrazili svoje nezadovoljstvo radom Javnog servisa koji prema njihovom mišljenju već duže vereme krši zakon o javnim medijskim servisima, kao i novinarske profesionalne i etičke standarde i da su zbog toga zatražili ostavke generalnog direktora Dragan Bujoševića, urednika Informativnog programa Nenada Stefanovića i predsednika UO RTS Vladimira Vuletića i pozvali na najavljeni protest. 
Nakon sastanka Upravni odbor RTS-a izdao je saopštenje u kome se navodi da su predstavnici političkih stranaka izneli primedbe i političke ocene u vezi ravnomerne zastupljenosti političkih aktera, ideja i mišljenja, pre svega u Informativnom programu RTS-a.
"Plašim se da je mali problem bio, i ja sam to na početku ovog sastanka rekao, da smo gospodin Panović i ja kao predstavnici UO pre svega službenici, istina visoki službenici RTS-a, da su s druge strane stola sedeli političari. Mi možemo da damo samo one odgovore koji su okviru zakona i u skladu sa zakonom", rekao je predsednik UO RTS-a Vladimir Vuletić. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak opozicije i predstavnika RTS bez uspeha

Izvor: N1 televizija, 03.Feb.2018

Zbog nezadovoljstva radom javnog servisa, na zahtev opozicije i na poziv Upravnog odbora RTS-a održan je najavljeni sastanak, ali bez uspeha. Dok opozicija ravnomernu zastupljenost svih političkih opcija uoči nastupajućih izbora, iz RTS-a poruka da su od Upravnog odbora imali prevelika očekivanja...Izvor:...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.