Sastanak Radulovića sa 27 sindikata, bez SSSS i UGS

Izvor: Blic, 28.Nov.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak Radulovića sa 27 sindikata, bez SSSS i UGS

Ministar privrede Srbije Saša Radulović razgovarao je danas o preduzećima u restrukturiranju i izmenama Zakona o radu s predstavnicima 27 sindikata, ali bez učešća jedine dve reprezentativne sidikalne centrale.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva privrede, Radulović istakao je da je postupak privatizacije koji je do sada vođen doveo do gubitka ogromnog broja radnih mesta i pljačke imovine, i da je tome sada kraj.

- Glavni krivac za to je bila država. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Agencija za privatizaciju nije bila institucija, već organizacija koja je zadovoljavala stranačke i pojedinačne interese, samo ne državne - kazao je Radulović.

On je naveo da se u velikom broju slučajeva, privatizacija se obavljala samo radi dobijanja građevinskog zemljišta i da je preduslov za to bio netransparentan rad Agencije za privatizaciju.

-Tom teškom javašluku došao je kraj i Ministarstvo privrede je započelo da zavodi red. Postavljena je nova direktorka Agencije za privatizaciju Vida Uzelac koja je veliki profesionalac i koja se, dok je vodila Centralni registar hartija od vrednosti borila protiv svih oblika korupcije - kazao je Radulović.

Ministarstvo je tražilo "lične karte" 153 preduzeća u restrukturiranju i preostalih 419 preduzeća u raznim fazama privatizacije kako bi se utvrdilo pravo stanje.

- Tek kada se na osnovu čistih bilansa utvrdi vrednost ovih preduzeća, moći će da se ide dalje. Što je jako važno, preko tranzicionog fonda obezbeđen je novac za sve neisplaćene minimalne zarade radnika, kao i za povezivanje staža i socijalni program - istakao je Radulović.

Predsednici jedine te dve sindikalne centrale, Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost", Ljubisav Orbović i Branislav Čanak, odbili su da učestvuju na sastanku uz obrazloženje da Radulović "omalovažava i obesmišljava ulogu reprezentativnih sindikata".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović: Došao je kraj pljačkaškoj privatizaciji

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Nov.2013

Ministar privrede Srbije Saša Radulović razgovarao je danas o preduzećima u restrukturiranju i izmenama Zakona o radu s predstavnicima 27 sindikata, ali bez učešća jedine dve reprezentativne sindikalne centrale.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.