Sastaju se dva lidera – predložene tri lokacije

Izvor: B92, 19.Mar.2023, 15:47

Sastaju se dva lidera – predložene tri lokacije

Ministar spoljnih poslova Irana Husein Amirabdolahian izjavio je da je njegova zemlja dala pristanak za susret sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije.

Kako su naveli, predložili su Rijadu tri lokacije za taj sastanak.

Iranski ministar danas na konferenciji za medije u Teheranu nije precizirao koje lokacije za susret je predložio Teheran, prenosi Rojters.

Iran i Saudijska Arabija su se 10. marta uz posredništvo Kine dogovorili da obnove svoje diplomatske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnose i da u roku od dva meseca ponovo otvore ambasade u Teheranu i Rijadu, podseća britanska agencija.

Saudijska Arabija je 2016. godine prekinula diplomatske odnose sa Iranom nakon napada na saudijsku ambasadu u Teheranu.

Rijad je prethodno pogubio duhovnog vođu šiitskih muslimana, šeika Nimra al-Nimra, što je izazvalo gnev Teherana, navodi Bi-Bi-Si.

Iran, vodeća šiitska država na Bliskom istoku, i Saudijska Arabija, regionalna sunitska sila, podržavaju suprotne strane u ratovima u Jemenu i Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.