Saša Mirković osuđen na godinu zatvora

Izvor: B92, 22.Maj.2019, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Mirković osuđen na godinu zatvora

Zaječar -- Viši sud u Zaječaru pravosnažno osudio na godinu zatvora nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Sašu Mirkovića.

On se tereti za zloupotrebu službenog položaja kojom je gradski budžet oštećen za oko 14 miliona dinara 2013. godine, rekla je Tanjugu portaprolka zaječarskog Višeg suda Svetlana Miljković.

Istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od osam meseci s rokom provere od tri godine osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković.

Oni su osuđeni zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu, precizirala je Miljkovićeva. Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Osnovnog suda u Zaječaru.

Mirković je osuđen jer je prekoračivši granice svojih ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, a posredovao je u tome i da Gradska uprava Zaječara od jednog privrednog društva iz Beograda nabavi robu ukupne vrednosti 13.960.799,90 dinara.

Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.