Izvor: Blic, 28.Dec.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Sarajevu zbog pokušaja zabrane Deda Mraza

Više stotina građana, mladih i dece okupilo se danas u centru Sarajeva na protestu zbog pokušaja zabrane da deci u sarajevskim obdaništima poklone deli Deda Mraz, prenose bosanskohercegovački mediji.



Protest je organizovan zbog odluke direktorke predškolske ustanove "Deca Sarajeva" Arzije Mahmutović da se ukine tradicija da Deda Mraz deli poklone deci, jer to, kako je navela nije u "bošnjačkoj tradiciji".

Na protestu ispred katedrale Srca Isusova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio je i Deda Mraz, a okupljeni su nosili crvene kapice i pevali dečje pesme o Deda Mrazu. Predstavnica roditelja dece iz obdaništa Vesna Vlašić-Jusupović je rekla da je neverovatno da se roditelji i njihova deca protestima moraju boriti "za lik i delo Deda Mraza".

Učesnici protesta su zahtevali smenu Mahmutovićeve i najavili da će ako Deda Mraz ne dođe u obdaništa organizovati još veće proteste.

Protest je organizovao Forum mladih Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Kantona Sarajevo i Odbor za obrazovanje SDP BiH, a podržalo ga je više nevladinih organizacija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sarajevo: Protest zbog Deda Mraza

Izvor: B92, 28.Dec.2008

Sarajevo -- Više stotina građana, mladih i dece okupilo se u centru Sarajeva na protestu zbog pokušaja zabrane da deci u sarajevskim obdaništima poklone deli Deda Mraz... Protest je organizovan zbog odluke direktorke predškolske ustanove "Deca Sarajeva" Arzije Mahmutović da se ukine tradicija da...

Nastavak na B92...

Sarajlije protestovale zbog pokušaja zabrane Deda Mraza

Izvor: Kurir, 28.Dec.2008

SARAJEVO, 28. decembra 2008. (Beta) - Više stotina građana, mladih i dece okupilo se danas u centru Sarajeva na protestu zbog pokušaja zabrane da deci u sarajevskim obdeništima poklone deli Deda Mraz, prenose bosanskohercegovački mediji. Protest je organizovan zbog odluke direktorke predškolske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.