Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2016, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Pacijentica na KCUS preminula od svinjske gripe

SARAJEVO - Pacijentica R. E. (1984) preminula je u utorak naveče u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo od posljedica zaraze virusom AH1N1, saopšteno je iz UKC-a Sarajevo.

“Stanje pacijenta S. I. iz Zenice je i dalje izuzetno teško, a pacijent je smješten u Jedinici internističke intenzivne terapije (JIIT)”, navodi se u saopštenju iz UKCS-a.

Od 1. januara ove godine na Klinici za infektivne bolesti UKCS pregledano je 69 pacijenta sa gripoznim sindromom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Od 69 pregledanih pacijenata, 19 pacijenata je bilo hospitalizovano na ovoj klinici.

Od 19 hospitalizovanih pacijenata, kod 11 njih ustanovljen je virus AH1N1. Trentno je u Klinici za infektivne bolesti hospitalizovano šest pacijenata sa potvrđenim virusom AH1N1.

Hospitalizovani pacijenti su pod pod nadzorom ljekara, te su zbrinuti adekvatnom terapijom.

“Nažalost, i pored napora naših ljekara sinoć je preminula pacijentica inicijala R. E, 1984. godište, kod koje je potvrđen virus AH1N1”, navodi se u saopštenju UKCS-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

PRVA ŽRTVA SVINJSKOG GRIPA U BIH: Ženu (32) ubio mutirani virus AH1N1!

Izvor: Kurir, 03.Feb.2016

SARAJEVO - Pacijentkinja R. E. (32) preminula je u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo od posledica zaraze virusom AH1N1..."Nažalost, uprkos naporima naših lekara da spsimo pacijentkinju kod koje je potvrđen virus AH1N1, ona je  preminula", navodi se u saopštenju UKCS-a...Osim preminule R.E....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.