Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Glavni odbor SDP o vanrednom kongresu

Na sjednici Glavnog odbora Socijeldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine koja se održava danas u Sarajevu članovi bi trebali razmatrati održavanje vanrednog kongresa stranke što je prijedlog Predsjedništva SDP-a BiH.

Očekuje se da Glavni odbor izglasa da u najkraćem roku bude održan vanredni kongres SDP-a, na kojem će se birati novo rukovodstvo te izmijeniti stranački statut.

Visoki funkcioneri SDP-a Svetozar Pudarić, Nermin Nikšić i Lidija Korać imenovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << su u grupu koja će napraviti radnu verziju Statuta.

Član Glavnog odbora stranke Selim Bešlagić kazao je novinarima prije početka današnje sjednice da ne postoji vanredni kongres nego bi trebao biti održan redovni kongres jer ne postoji statutarna odredba po kojoj bise mogao održati vanredni kongres.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredni kongres SDP-a 6. decembra

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2014

Vanredni kongres Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine biće održan 6. decembra, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora SDPBiH koja je u subotu održana u Sarajevu...Sjednica je trajala više od 12 sati, a najviše rasprave vodilo se oko toga da li u svjetlu loših izbornih rezultata SDP treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Karakter Kongresa zavisi od Lagumdžijinog ponašanja

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2014

SARAJEVO - Na sjednici Glavnog odbora /GO/ SDP-a trenutno se raspravlja o odgovornosti predsjednika Zlatka Lagumdžije i Predsjedništva stranke za izborni krah, kao i o karakteru stranačkog Kongresa, rekao je Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Unsko-sanskog kantona Mahmut Alagić..."Mi ćemo naći...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.