Saradnja grada Niša i ministarstva za rad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2020, 15:08

Saradnja grada Niša i ministarstva za rad

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević razgovarao je sa novopostavljenom gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski o nastavku saradnje sa resornim ministarstvom i planovima za naredni period.

"Ovo je prvi put da je žena na čelu ovog grada, što je još jedan od dokaza da je Srbija zemlja u kojoj se poštuju žene i njihove sposobnosti i da im se pružaju jednake šanse za napredak i uspeh u karijeri. Verujem da će gradonačelnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojim radom i idejama doprineti obezbeđivanju kvalitetnijih uslova za život u Nišu", rekao je Đorđević.

Istakao je da će Grad Niš u svim oblastima koje su u nadležnosti resornog ministarstva imati podršku i dodao da se nada da će se problemi sa kojima su se suočavali u prethodnom periodu, kao što su "deca ulice" i beskućnici, biti rešeni u što kraćem roku.

"Zajedničkom saradnjom države, gradova i lokalnih samouprava svi problemi rešavaće se na najbolji način. Naša saradnja u narednom periodu odvijaće se i u pogledu privlačenja novih investitora i stvaranja novih radnih mesta, a samim tim i smanjenju nezaposlenosti. Niš je bio nekada centar elektro industrije i verujem da će to biti ponovo", istakao je Đorđević, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski zahvalila je Đorđeviću na poseti i dodala da je on prvi ministar kog su ugostili.

"Oblast socijalne zaštite je važna tema kojom planiramo da se aktivno bavimo u periodu koji je pred nama. Upravo nam je zbog toga podrška resornog ministarstva od velike važnosti. Imamo mnogo planova, o kojima samo danas razgovarali sa ministrom i sve sugestije, primedbe i ideje ministarstva ćemo rado prihvatiti", istakla je Sotirovski.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ĐORĐEVIĆ SA NOVOM GRADONAČELNICOM NIŠA: Ovaj grad će ponovo biti cеntar еlеktroindustrijе

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2020

Ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđеvić razgovarao jе sa novopostavljеnom gradonačеlnicom Niša Draganom Sotirovski o nastavku saradnjе sa rеsornim ministarstvom i planovima za narеdni pеriod...“Ovo jе prvi put da jе žеna na čеlu ovog grada, što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.