Saradnik Nikolasa Madura izručen SAD

Izvor: B92, 16.Okt.2021, 23:47

Saradnik Nikolasa Madura izručen SAD

Praja -- Alek Sab, biznismen kojeg američke vlasti traže zbog optužbi za pranje novca u ime vlade Venecuele, izručen je Sjedinjenim Američkim Državama.

Sab, koji je bio izaslanik predsednika Venecuele Nikolasa Madura, zadržan je u pritvoru na Zelenortskim Ostrvima u junu 2020. godine kada je njegov avion na kratko sleteo radi dopune goriva, penosi Rojters.

Ustavni sud ove male države u atlantskom arhipelagu presudio je u septembru nakon dugotrajne sudske bitke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi Sab trebalo da bude izručen SAD. Američki pravosudni organi optužili su Saba da je plaćao mito kako bi iskoristio kurs dolara koji u Venecueli kontroliše država, ali i zbog navodnog organizovanja korupcijske mreže koja je njemu i Maduru omogućila da profitiraju od državnog programa za subvencionisanje prehrambenih proizvoda.

Vlada Zelenortskih Ostrva do sada nije bila dostupna za komentar, navodi Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.