Saobraćaj umerenog intenziteta

Izvor: RTS, 20.Feb.2010, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umerenog intenziteta

Na širem području Srbije preovlađuje pretežno oblačno vreme, kolovozi su vlažni, a saobraćaj je umerenog intenziteta. Oprez zbog odrona i udarnih rupa. Na granicama se čeka do pola sata.

Prema podacima Operativnog centra Auto-moto saveza Srbije, na širem području naše zemlje preovlađuje pretežno oblačno vreme sa povremeno slabom kišom.

Na autoputu E-75, u smeru Beograd - Niš, kod Begaljičkog brda, zbog aktiviranja klizišta izmenjen je saobraćaj, saopštavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Putevi Srbije".

Zbog intervencije na klizištu, za saobraćaj je zatvorena brza traka autoputa E-75 u smeru ka Nišu u dužini od 900 metara, dok se saobraćaj obavlja u voznoj i krajnjoj desnoj kolovoznoj traci.

"Putevi Srbije" apeluje na vozače da striktno poštuju postavljenu vertikalnu saobraćajnu signalizaciju, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i imaju razumevanja za eventualne gužve koje mogu nastati zbog povećanog protoka saobraćaja na pomenutoj deonici

Na frekventnijim putnim pravcima 1. i 2. prioriteta saobraćaj je umerenog intenziteta i obavlja se po pretežno vlažnim kolovozima.

U planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na putevima 3. prioriteta ima mestimično raskvašenog i ugaženog snega na kolovozima. Zbog magle vidljivost je smanjena na Kopaoniku i na području Negotina na 50 metara.

Zbog porasta temperatura, došlo je do naglog otapanja snega, što je uticalo na povećan broj odrona na putevima trasiranim duž nestabilnih kamenih kosina. Poseban oprez savetuje se na Đerdapskoj, Ibarskoj i Jadranskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, a pažnju treba obratiti i na "udarne rupe".

Na magistralnom putu M-25, na deonici Knjaževac-Minićevo, mestimično je došlo do izlivanja vode, što dodatno otežava saobraćaj.

Zbog radova na postavljanju ograde na mostu Gazela, svakog vikenda, od petka u 20,00 sati do ponedeljka u 05,00 sati, za saobraćaj su zatvorene brze trake u oba smera.

U vreme radova, za saobraćaj će biti zatvoreni i uključenje na most iz smera ulice Jurija Gagarina (kod bivšeg kartonskog naselja) i prilazi mostu iz pravca Beogradskog sajma i Savske ulice ka Novom Beogradu i dalje.

Na granicama nema gužve

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 15-30 min.

Na autoputu E- 75, deonica Beograd - Niš, u smeru ka Nišu, na prevoju Mečka, kod Ražnja, saobraća se na dve kolovozne trake, zbog klizišta. 

Na magistralnom putu M-22, deonica Novi Sad - Srbobran, potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog, Sentandrejskog, nadvožnjaka, a saobraćaj se usmerava na novi nadvožnjak preko autoputa E-75.

Zbog aktiviranog klizišta, na delu magistralnog puta M-21, na obilaznici oko Valjeva, saobraćaj je u prekidu, pa se vozila usmeravaju kroz Valjevo.

Zbog aktiviranja klizišta na autoputu E-75, U smeru od Beograda ka Nišu, na prevoju Mečka, kod Ražnje, saobraća se na dve kolovozne trake.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda, preko Novog Sada, vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, na kolovozu su izraženi kolotrazi, koji predstavljaju ozbiljnu opasnost za sve učesnike u saobraćaju, pa vozači moraju da voze sporije i opreznije.

I dalje je, zbog klizišta, usporen saobraćaj na delu Đerdapske magistrale kod Tekije i obavlja se jednom kolovoznom trakom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15-om km od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj se obavlja obilaznicom.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, zbog aktuelnih radova saobraćaj se obavlja prema postavljenoj saobraćajnij signalizaciji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.