Saobraćaj umerenog intenziteta

Izvor: RTS, 25.Avg.2012, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umerenog intenziteta

Na putevima u Srbiji saobraćaj je umerenog intenziteta i odvija se po dobrim uslovima za saobraćaj.

Saobraćaj u Srbiji jutros je umerenog intenziteta, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su od 30 do 40 minuta, osim na Horgošu, gde se prilikom izlaska iz Srbije čeka oko 120 minuta.

Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestali su odroni kojih najčešće ima na đerdapskoj magistrali, na deonicama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, M-22.3 i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autputu E75 Beograd-Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine.

Od 31. jula traju građevinski radovi na rehabilitaciji i dogradnji kolovoza na magistralnom putu Paraćin - Zaječar na delu između Paraćina i Straže. Saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

U toku su radovi na proširenju magistralnog puta M/8 Novi Pazar-Sjenica u dužini od 2 km na samom izlazu ka Sjenici. Saobraćaj se obavlja nešto usporenije, i neophodno je obratiti pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Okvirni rok završetka radova je 23. septembar 2012.

Na deonici regionalnog puta R-110 od Perleza do Titela, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna težina prelazi 10 tona.

Od 21. avgusta završena je prva  faza radova na državnom putu IV reda broj 1, (autoput E-75) na deonici od petlje Dobanovci do nadvožnjaka u Batajnici, zbog koje je bio izmenjen režim saobraćaja.

Od 21. avgusta u 22 sata zatvorena je kolovozna traka na autoputu u Beogradu u smeru ka Nišu u dužini od 1 km od pasarele kod Hitne pomoći do petlje "Autokomanda". Na ovom delu saobraćaj se obavlja dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom kretanju od Niša ka Beogradu, i to dve trake, u smeru ka Beogradu i jedna traka u smeru ka Nišu.

U toku su radovi na rehabilitaciji državnog puta I reda M-22 na Ibarskoj magistrali. Radovi su će trajati do kraja godine, a do tada će se saobraćaj obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zabranjen je saobraćaj preko beogradskog mosta Gazela u oba smera za sva teretna vozila mase veće od 3,5 tona. Takva vozila koja iz pravca Novog Sada idu ka Nišu, usmeravaju se na autoput E-70 do petlje za obilaznicu oko Beograda, zatim na obilaznicu, na most preko Save kod Ostružnice i dalje obilaznicom do Ibarske magistrale ili na autoput Beograd-Niš.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima nosivost preko 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Zbog izvođenja radova na popravci mosta preko kanala DTD u Novom Sadu do 1. septembra određuje se privremena izmena režima saobraćaja.

Saobraćaj se preusmerava na krajnje desne saobraćajne trake u oba smera. Zbog radova na rehabilitaciji magistralnog puta M-19 i sanaciji mostova na deonici od raskrsnice na ulazu u Termoelektranu Nikola Tesla B do cvora Debrc, saobraćaj se obustavlja u vremenu od 7.00 do 19.00, dok se u periodu od 19.00 do 7.00. saobraćaj obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Do 26. avgusta od 7 do 19 časova za saobraćaj će biti zatvoren deo magistralnog puta M-19, od petlje Skupljen do nove kružne raskrsnice u Šapcu, uključujući i deo ulica Beogradske i Maršala Tita.

Saobraćaj će se u tom periodu odvijati trasom od petlje Skupljen preko Vladimiraca do Šapca, magistralnim putem M-21, u oba smera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.