Saobraćaj umeren, usporava ga magla

Izvor: RTS, 03.Jan.2011, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj umeren, usporava ga magla

Zbog završetka novogodišnjih praznika očekuju se popodnevne gužve u saobraćaju. Na planinama, zbog snega i leda na kolovozu, neohodna upotreba zimske opreme.

Auto moto savez Srbije saopštio je da je jutros saobraćaj umerenog inteziteta, a zbog završetka novogodišnjih praznika, u poslepodnevnim časovima očekuje se da će biti znatno pojačan.

Pojačan saobraćaj se posebno očekuje na važnijim putnim pravcima kao i na prilazima većim gradskim sredinama. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Moguća su i nešto duža zadržavanja na naplatnim rampama.

Slab sneg pada na Kopaoniku, na području Valjeva, Sjenice, Velikog Gradišta i Smederevske Palanke, a prema prognozi meteorologa očekuje se tokom dana i u ostalim predelima.

U višim planinskim predelima ima do pet santimetara snega i leda na kolovozu, te je neohodna upotreba zimske opreme.

Odrona ima na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica - Ribariće - granica sa Crnom Gorom i M-22.3, deonica Raška - Kosovska Mitrovica.

Magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Kikinde, preko Zlatibora i u Braničevskom okrugu, dok sumaglice ima u većem delu Srbije.

Zbog niskih temperatura i mestimično vlažnih kolovoza, posebno u zonama sa maglom, moguća je pojava poledice.

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na putevima prvog prioriteta nema snega na kolovozu, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.