Saobraćaj u Srbiji usporen zbog snega

Izvor: Studio B, 17.Jan.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj u Srbiji usporen zbog snega

Saobraćaj je danas usporen zbog snega koji je padao u južnim, istočnim, jugoistočnim i centralnim delovima Srbije, a ponegde je moguće i stvaranje manjih snežnih nanosa, upozorio je Auto-moto savez Srbije.

Putni pravci u Pomoravlju su prohodni, dok je saobraćaj u Nišu veoma otežan na lokalnim putevima gde vetar pravi smetove i snežne nanose, javljaju dopisnici agencije Beta.

Putni pravci u Pomoravskom okrugu su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << snega, rečeno je danas u Saobraćajnoj policiji u Jagodini, a iz Direkcije za izgradnju u tom gradu poručuju da su putari na terenu i da nema većih problema.

Direktor Direkcije za izgradnju Miodrag Jevremović izjavio je za agenciju Beta da su putevi u Jagodini i okolini prohodni iako sneg pada od sinoć.

"Pet ekipa Građevinskog preduzeća 'Put' je na terenu u gradu i okolnim selima. Pošto se očekuju još niže temperature spremili smo dovoljnu količinu soli. Putari rade svoj posao, za sada, bez većih problema", rekao je Jevremović.

U gradu se baca so, a u selima rizla.

Jevremović je rekao da će putari raditi ceo dan, kao i uveče kako bi, za jutarnje polaske autobusa, očistili putne pravce ka crnovrškim i juhorskim selima.

U saobraćajnom preduzeću "Zoran rajzen" kažu da je visina snega na putnim pravcima ka brdskim selima oko 20 centimetra i da vetar pravi nanose. Zbog vlažnog snega dolazi do proklizavanja vozila tako da su skraćene pojedine linije ka crnovrškim selima.

Prema podacima Meteorološke stanice u Ćupriji jutros je najniža temperatura bila minus dva stepena, a visina snega je 10 centimetra.

Sve gradske saobraćajnice u Nišu su prohodne i saobraćaj se odvija bez zastoja, ali je kretanje vozila na dobrom delu lokalnih puteva na niškom području veoma otežano zbog snežnih nanosa, izjavio je danas šef Štaba zimske službe Dragan Dimitrijević.

"Na seoskom području visina snežnog pokrivača je 35 centimetara što je duplo nego u samom gradu. Pored toga, jak vetar stvara smetove na putevima, tako da bez preke potrebe i dobrih guma ne treba kretati na put", rekao je Dimitrijević agenciji Beta.

Prema njegovim rečima lokalne puteve u niškom kraju čisti osam ekipa putara sa četiri kamiona i četiri gradjevinske mašine.

Putari su, dodao je Dimitrijević, u toku proteklog dana i noći na seoskom području bacili 45 tona rizle i soli, ali je i to od slabe pomoći na putevima na kojima se stvaraju snežni nanosi.

"Stanje je najteže na putevima ka planinskim selima Cerju, Miljkovcu, Humu, Kravlju, Ravnom Dolu i Sićevu, i na putevima ka selima u blizini Južne Morave", naglasio je Dimitrijević.

On je izjavio da se u Nišu sada čiste ulice trećeg prioriteta, a u toku noći su očišćene ulice prvog i drugog prioriteta.

"Na niškim ulicama je osam ekipa koje čiste sneg kamionima i gradjevinskim mašinama, a oko 30 radnika "Mediane" zaduženo je za ručno čišćenje mostova, trgova, prostora oko pijaca i drugih prometnih mesta", rekao je Dimitrijević.

Prema njegovim rečima gradski saobraćaj u Nišu se odvija bez skraćenja linija, ali su skraćene pojedine prigradske linije.

Slab do umeren sneg pada na Kopaoniku, Crnom Vrhu i u regionima Zlatibora, Kruševca, Niša, Leskovca, Vranja i Ćuprije, a na planinskim prevojima obavezna je upotreba lanaca.

Svi putevi prvog i drugog prioriteta su prohodni, prema informacijama javnog preduzeća "Putevi Srbije", koje upozorava na moguću poledicu u jutarnjim i večernjim satima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.