Saobraćaj bez većih zastoja

Izvor: RTS, 30.Dec.2009, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saobraćaj bez većih zastoja

Kolovozi u Srbiji su uglavnom suvi, a iako je saobraćaj, obavlja se bez većih zastoja. U nekim delovima zemlje magla smanjuje vidljivost, pa se vozačima savetuje oprezna vožnja.

Na važnijim putnim pravcima u Srbiji saobraćaj je pojačan i obavlja se bez većih zastoja, po pretežno suvim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U većem delu Srbije je oblačno, ponegde pada slaba kiša. Magla smanjuje vidljivost na 50-100 metara na područjima Požege >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Kraljeva, pa je tamo saobraćaj usporen.

U planinskim predelima i na prilazima zimskim turističkim centrima ima dva do tri centimetra ugaženog snega na kolovozu. Obavezna je upotreba zimske opreme.

Putari upozoravaju na pojavu velikog broja "udarnih rupa" na većini puteva. Sanacija oštećenja je u toku.

Poseban oprez se savetuje na Đerdapskoj i Ibarskoj magistrali, kroz Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, kao i na svim deonicama koje prolaze kroz useke, klisure, zatim na ulascima i izlascima iz tunela.

Na graničnim prelazima je pojačan intezitet saobraćaja. Zadržavanja putničkih automobila su do 30 minuta.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1 Kragujevac-Kraljevo, preko Vitanovaca, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila. Alternativni putni pravac je Kragujevac-Kraljevo preko Knića i Mrčajevaca.

Zbog asfaltiranja magistralnog puta M-23.1 na deonici Vitanovac-Kraljevo, pet kilometara pre Kraljeva saobraćaj se obustavlja dva puta dnevno i to od 10.00 do 12.00 i od 14.00 do 16.00, a radovi će trajati do 31. decembra.

Na magistralnom putu M-22, koji od Beograda preko Novog Sada vodi ka Subotici, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75 Beograd-Subotica.

Na magistralnom putu Čačak-Požega-Užice, na deonici Užići-Požega-Asanovac, na kolovozu su izrazeni kolotrazi.

U toku su radovi na sanaciji kolovoza magistralnog puta M-21, deonica Nova Varoš-Prijepolje, kod Bistrice, pa se saobraćaj odvija jednom kolovoznom stranom, uz naizmenično propuštanje vozila. Predviđeno je da radovi budu završeni do 15. januara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.