Sanda Rašković Ivić i drugu istaknuti članovi skinuti sa liste DSS-a

Izvor: Blic, 11.Feb.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanda Rašković Ivić i drugu istaknuti članovi skinuti sa liste DSS-a

Sa liste DSS za vanredne izbore izbačeni su Milica Radović, Sanda Rašković Ivić, Radojko Obradović i Siniša Kovačević, piše Danas. Prema tvrdnjama tog lista, oni su insistirali da se DSS demokratizuje, da se vrati izvornim principima i drugačijem medijskom pristupu.

Međutim, završili su van izborne liste za parlamentarne izbore 16. marta. S druge strane, Marko Jakšić posebno se zalagao za stvaranje "patriotskog bloka".

U stranci Vojislava Koštunice >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juče nisu želeli da komentarišu izostanak viđenijih članova sa izborne liste. Još kada je bivši potpredsednik DSS Miloš Jovanović jesenas vratio poslanički mandat i podneo ostavku na stranačku funkciju, spekulisalo se da u toj partiji postoji značajan broj funkcionera koji se zalažu za drugačiji koncept stranke i drugačiju borbu za ostvarenje političkih ciljeva, koje smatraju nespornim.

Tada se u medijima niko od Jovanovićevih istomišljenika nije oglašavao, ali su sada pretrpeli posledice. Iznenađenje predstavlja izostanak sa izborne liste dugogodišnje narodne poslanice Milice Radović, koja je nedavno ostala i bez funkcije potpredsednice DSS.

- Ne znam zašto nisam na listi. Možda je najbolje da to pitate Vojislava Koštunicu - rekla je Radovićeva za Danas. Na pitanje pretpostavlja li nešto, ona odgovara da se unutar stranke zalagala za drugačije vođenje, demokratizaciju i vraćanje izvornim principima. Milica Radović napominje da će ostati članica DSS, kako bi se ubuduće borila za svoje ideje unutar stranke.

Dugogodišnji šef Izvršnog odbora i poslanik DSS Radojko Obradović juče je za Danas rekao da je lično odlučio da ne bude na izbornoj listi, ali nije bio raspoložen da odgovori na pitanje zašto, kao i da li će ostati član stranke.

Obradović je rekao da pokreće novi posao, koji neće imati veze sa partijskom politikom.

- Osnivam institut za javne politike, kakav ne postoji u Srbiji. Zadatak instituta biće predlaganje rešenje za određene probleme u zemlji. Tu mislim na javne finansije, obrazovanje, zdravstvo, zapošljavanje - najavio je Obradović za Danas i dodao da će institut početi s radom čim njemu zvanično prestane poslanički mandat.

- Ne želim da komentarišem odluku DSS da ne budem na izbornoj listi. Juče sam tu knjigu zatvorio. Neću ni da im pomažem u kampanji, a neću ni da im odmažem. Ono što imam da kažem reći ću 17. marta, posle izbora - rekao je za Danas Siniša Kovačević.

Iako je bila jedan od najaktivnijih poslanika u parlamentu Sanda Rašković Ivić se nije našla na listi DSS. Razlozi joj nisu poznati, ali napominje da se zalagala za veću demokratizaciju stranke.

- Sigurno da nije bila moja želja da ne budem na izbornoj listi, ali kada se sve tako izdešavalo, smislila sam šta bih drugo mogla da radim i sad sam vrlo zadovoljna što nisam na listi. Ostajem član DSS, to nije sporno - rekla je Sanda Rašković Ivić za Danas.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.