Izvor: Blic, 08.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader pristao da se zabrani pušenje

Prema koalicionom sporazumu između mandatara Iva Sanadera i Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), u Saboru će se uskoro doneti zakon o zabrani pušenja na svim javnim mestima, osim u stanovima.

To je bio jedan od zahteva HSS koji je Sanader u pregovorima prihvatio. Iako je ranije takvu mogućnost odbijao, sada ju je prihvatio, opravdavajući je brigom za zdravlje ljudi i najnovijom praksom većine zemalja EU.

Odluka o skoroj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zabrani pušenja na svim javnim mestima izazvala je podeljena mišljenja u javnosti. Posebno su ogorčeni vlasnici restorana jer se plaše drastičnog pada prometa. Upozoravaju da je u susednoj Sloveniji nakon uvođenja zabrane pušenja promet u restoranima i kafićima opao za 70 odsto. Oni koji podržavaju Sanaderovu odluku ističu da u Hrvatskoj zbog pušenja godišnje umire 11.000 ljudi.

Veliko nezadovoljstvo značajnog dela javnosti izaziva i Sanaderova najava o zabrani rada nedeljom, uz neke izuzetke, sa kojom su se složili HSS i HSLS. Smatra se da se radi o Sanaderovom ustupku Katoličkoj crkvi, koja odavno traži zabranu rada nedeljom, jer smatra da su joj veliki trgovački lanci „preoteli" posetioce nedeljnih misa u crkvama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.