Samo deo čudnih veza ruskog centra i Srbske časti

Izvor: B92, 16.Avg.2018, 22:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Samo deo čudnih veza ruskog centra i 'Srbske časti'"

Direktorka centra za evroatlantske integracije Jelena Milić smatra uznemirujućim aktivnosti poput "vojno- patriotskog kampa" na Zlatiboru.

Ona je za portal “Vijesti” ba rekla da je jedan od organizatora kampa, 90-ih godina prošlog veka bio pripadnik paravojnih formacija "za koje dobro znamo kakve su užase zasejale po regionu”.

"Ovo je, nažalost, samo deo čudnih veza takozvanog rusko-srpskog humanitarnog centra i 'Srbske časti'", rekla je Milić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ona smatra da bi nadležni organi trebalo da obrate pažnju na ovakve i slične kampove, pogotovo u periodu "ako misle išta pametno da urade i bilo koga u svetu ubede u nenasilnost i dobronamernost ideje da se eventualno naprave korekcije granica bez ikakvih domino-efekata i na način da nijedna ni druga strana time ne budu oštećene".

Prema njenim rečima, Centar na čijem je čelu godinama ukazuje na to da razne forme negativnog i pre svega malignog ruskog uticaja u Srbiji nailaze na politiku otvorenih vrata i dodaje da je to u poslednje dve godine počelo da se obija o glavu i samom državnom rukovodstvu Srbije.

"Sada se jedan deo ruskih aktivnosti penetracije obavlja možda i na način koji nije koordinisan sa srpskim vlastima ili na način koji možda ne ide u prilog bar onome što formalno zvaničnici Srbije govore", ocenila je Milić.

Ona upozorava kako ova informacija sa Zlatibora dolazi u trenutku kada Miša Vacić govori o formiranju narodne straže.

Prema njenim rečima, najindikativnije je da je jedan od onih koji su omogućili održavanje ovog kampa predsednik opštine Čajetina i inicijativnog odbora stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović, koalicioni partner Dragana Đilasa, čiji saradnik Mlađan Đorđević sa suprugom ruskog premijera Dmitrija Medvedeva srpsko-ruske kampove organizuje na Tari.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milić o kampu na Zlatiboru: Jeziva igranka

Izvor: Mondo, 16.Avg.2018

Direktorka centra za evroatlantske integracije Jelena Milić smatra uznemirujućim aktivnosti poput "vojno- patriotskog kampa" na Zlatiboru...Foto: youtube/screenshot/RT..Ona je za portal Vijesti.ba rekla da je jedan od organizatora kampa, 90-ih godina prošlog veka bio pripadnik paravojnih formacija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.