Sami sebe pobedili

Izvor: Politika, 24.Feb.2010, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sami sebe pobedili

Crvena zvezda – Turk Telekom 76:78 (13:26,29:8,22:20,12:24)

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su prvi poraz u „Top 16” fazi Evrokupa i odložili plasman u četvrtfinale. Ni mnogo kvalitetniji timovi od Turk Telekoma nisu uspeli da slave u „Pioniru” ove sezone, ali „crveno-beli” su im svojski pomogli da podignu glavu i teoretski ostanu u trci za jedno od prva dva mesta. Domaćin je minus od 14 poena u prvoj četvrtini preokrenuo u vođstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << od 16 (25. minut), ali u poslednjih pet minuta nije uspeo da sačuva dvocifrenu prednost i ekipa iz Ankare je zasluženo slavila – 78:76 (26:13,8:29,20:22,24:12).

Porazom Gran Kanarije u Češkoj , Beograđanima su i dalje otvorena vrata prve pozicije u grupi, ali za to je neophodno da za sedam dana u „Pioniru” savladaju Nimburk koji je mnogo bolja ekipa od turskih „poštara”. Ali za to će biti potreba i igra kojom su postala hit Evrokupa: timska , sa idejom, koncepcijom i energijom, što je izostalo u duelu sa Turk Telekomom. Trener Trifunović će lako pronaći razloge poraza. Pristup meču bio je neadekvatan njegovoj važnosti, dosta nediscipline u napadu, izuzetno slabe role Kešelja i Radivojevića, blede reakcije sa klupe, nedovoljna agresivnost koja se ogleda u broju faulova (18) , izbor igrača u rotaciji ... Teret odgovornosti sa igračima moraće da podeli i trener.

Samo u drugoj deonici Zvezda je ličila na pravi tim. Odbranom na ivici faula i serijom koju su nosili Videnov i Bjelica za tili čas je istopila veliku prednost rivala, a zahvaljujući sjajnom Steviću u trećoj stekla razliku koju bi iole ozbiljnija ekipa pretvorila u ubedljiv trijumf (56:40). Njegov izlazak zbog zadobijenog udarca pet minuta pre kraja, poklopio se sa sunovratom „crveno-belih”. Turci su lagano topili prednost, a dve vezane izgubljene lopte Tejlora i Radivojevića, kao i nekoliko jalovih napada doveli su do penal završnice u kojoj su gosti bili nepogrešivi.

– Činjenica je da smo mogli dva kola pre kraja da rešimo pitanje plasmana u četvrtfinale, ali ne treba praviti paniku zbog poraza jer smo i dalje u dobroj poziciji. Ušli smo rivalu u ritam u prvoj i poslednjoj deonici i pokazali psihološku nespremnost da završimo praktično dobijen meč – istakao je trener Zvezde Aleksandar Trifunović.

DVORANA: „Pionir”. GLEDALACA: 3.000. SUDIJE: Jungebrand (Finska), Viklicki (Češka), Laurinavičijus (Litvanija).

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Kikanović 2, Radosavljević, Rondović, Tejlor 16 (2 „trojke”), Nedović 2, Stević 18, radivojević 4, Videnov 16 (4), Štimac 9, Bjelica 9.

TURK TELEKOM: Lang 10, Erdogan, Vilson 15 (3), Jarangum 8 (2), Ačik 2, Bešok 2, Akpinar, Senturk 4, Dadli 12, Malet 25 (7).

M. Stojaković

[objavljeno: 24/02/2010]
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.