Salvini zatvorio migrantski centar na Siciliji

Izvor: B92, 09.Jul.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini zatvorio migrantski centar na Siciliji

Italijanski ministar unutrašnjih poslova, desničar, Mateo Salvini je zatvorio migrantski centar na Siciliji koji je nazvao najvećim u Evropi.

On je naveo da je došlo do smanjenja priliva migranata u Italiju od formiranja populističke vlade.

U sicilijanskom mestu Mineo Salvini je novinarima rekao da je broj migranata u centrima širom zemlje smanjen na 107.000 sa 182.000, koliko ih je bilo pre godinu dana kada je vlada formirana.

Naveo je i da je broj zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za azil prepolovljen, na oko 30.000.

Zatvaranje centra u Mineu očekivalo se godinama, pošto su tužioci unutar kompleksa otkrili ilegalne aktivnosti, uključujući nigerijsku mrežu trgovaca narkoticima. U jednom trenutku u Mineu se nalazilo 4.000 migranata.

Salvini je kazao da će zatvaranje tog centra osloboditi stotine hiljada evra javnog novca dnevno, kao i resurse bezbednosnih službi.

Jedan od razloga zbog kojeg prethodna vlada nije zatvorila centar je to što je on obezbeđivao radna mesta i bio pokretač ekonomije u toj oblasti.

Prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova Italije, u tu zemlju su ove godine stigla 3.073 migranta, od kojih su mnogi iz Tunisa i Pakistana. U istom periodu prošle godine došlo ih je 17.000, a 2017. godine 85.000.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Salvini zatvorio migrantski centar na Siciliji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2019

Italijanski ministar unutrašnjih poslova, desničar Mateo Salvini, danas je zatvorio migrantski centar na Siciliji za kojeg je rekao da je najveći u Evropi i naveo da je došlo do smanjenja priliva migranata u Italiju od formiranja populističke vlade.    U sicilijanskom mestu Mineo Salvini je novinarima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.