Salvini odbija da primi španski humanitarni brod sa migrantima VIDEO

Izvor: B92, 15.Avg.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini odbija da primi španski humanitarni brod sa migrantima VIDEO

Rim -- Španski humanitarni brod "Open Arms" sa 147 migranata usidrio se danas u italijanskim vodama gde čeka odobrenje da uplovi u luku na ostrvu Lampedusa.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zabranio je da brod uđe u luku, dok je ministarka odbrane, Elizabeta Trenta, odbila je da potpište Salvinijevu zabranu za uplovljavanje, rekavši da politika ne može da izgubi humanost.

Salvini je rekao da je Italija već primila previše spasenih migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prethodnih godina i insistira da druge članice Evropske unije preuzmu migrante koji se nalaze na otvorenom moru preko dve nedelje.

Italijanski mediji su preneli da se dva broda mornarice nalaze u blizini kako bi evakuisali decu, dan nakon što je premijer Đuzepe Konte pitao Salvinija da im dozvoli da se iskrcaju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španija će prihvatiti deo migranata sa humanitarnog broda

Izvor: Radio 021, 15.Avg.2019

Španski humanitarni brod "Open Arms" sa 147 migranata usidrio se danas u italijanskim vodama, gde čeka odobrenje da uplovi u luku na ostrvu Lampedusa...Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini zabranio je da brod uđe u luku...Međutim, ministarka odbrane, Elizabeta Trenta odbila je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.