Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Nov.2015, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salkić: RS će morati provesti odluku Ustavnog suda BiH

Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić za Klix.ba je izjavio  kako će Narodna skupština RS-a morati provesti odluku Ustavnog suda BiH, koji je presudio da je obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a neustavno. Salkić ističe da je ova odluka Ustavnog suda BiH pobjeda pravde i satisfakcija nesrpskom stanovništvu u manjem bh. entitetu.

Iako je Ustavom BiH ali i Dejtonskim mirovnim sporazumom jasno definirano da se odluke Ustavnog suda BiH moraju ispoštovati i da se one ne komentiraju, poruke političkog vrha iz RS-a na odluku Ustavnog suda BiH da je obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a neustavno, su neprimjerene.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Salkić: Nek se RS ljuti koliko hoće, ali odluka Ustavnog suda BiH će se sprovesti

Izvor: SandzakPress.net, 27.Nov.2015

Sarajevo, Banja Luka – Potpredsjednik Republike Srpske (RS) Ramiz Salkić za Klix.ba ističe kako će Narodna skupština RS-a morati sprovesti odluku Ustavnog suda BiH koji je presudio da je obilježavanje 9. januara kao Dana RS-a neustavno. Salkić ističe da je ova odluka Ustavnog suda BiH pobjeda...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.