Salata od grožđa s jabukom, cimetom i jogurtom

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salata od grožđa s jabukom, cimetom i jogurtom

Prava letnja salata koja će vas osvežiti, ali i dodatno hidrirati i zasititi.

Sastojci (za 2 osobe):

- Oko 80 g belog grožđa

- Oko 80 g crnog grožđa

- 1 manja jabuka

- 1 kašičica limunovog soka

- 1 kašika tostiranih listića badema

Za preliv:

- 150 g jogurta

- 1 kašika soka od jabuke

- 1 kašičica cimeta

Priprema:

Grožđe oprati i skloniti plod sa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << peteljke. Prepolovite ih i izvaditi im koštice (ukoliko vam smetaju). Jabuku iseckati na kockice i dodati malo limunovog soka da ne pocrne. Za preliv izmešati tekući jogurt sa sokom od jabuke i cimetom. Na tanjiru dekorativno složite salatu: stavite grožđe, seckanu jabuku i dodati preliv. Sve posuti tostiranim listićima badema.

Savet više: Listići badema tostiraju se na suvoj šerpici (bez dodavanja masnoće), svega par minuta uz mešanje dok ne počnu dobijati boju, ali paziti da ne izgore jer se to može dogoditi u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za tostiranje je potrebno svega minut do dva.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.