Saksofonisti otvorili pančevački festival džeza

Izvor: RTS, 03.Nov.2017, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saksofonisti otvorili pančevački festival džeza

U Pančevu je sinoć počeo 20. džez festival. Saksofonisti Džo Lovano i Tim Bern nastupili su sa svojim bendovima, a svirao je i mađarski sastav Kanaro.
Ljubitelji džeza u Pančevu uživali su u kvalitetnoj muzici američkih saksofonista i mađarskog sastava koji se predstavio tradicionalnim mamuš svingom. Džo Lovan je dobitnik brojnih Gremija, a publika će dugo još pamtiti njegov snažan i upočetljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ton sviranja.

Tim Bern je stasavao 70-ih godina prošlog veka i nikada nije težio ka komercijalnoj muzici već avangardnom džezu. Nije mu bilo svejedno kada je izašao pred pančevačku publiku, jer kako kaže bio je nestrpljiv da vidi kako će reagovati na ono što će im ponuditi sa svojim bendom:
"Prvi put smo ovde i pomislio sam šta ako im se ne svidi ovo što mi sviramo. Ipak uspeli smo da privučemo njihovu pažnju i dobrim zvukom pridobijemo simpatije. Veoma sam srećan zbog toga, jer nikada ne pravim kompromise, iskren sam u ovom što radim, publika to zna da prepozna i na kraju svi uživamo u ovome što volimo - dobrom džezu."
Džez festival će trajati do nedelje, a uz kvalitetnu muziku publika će moći da uživa i na izložbi fotografija koja predtsavlja retrospektivu prethodne dve decenije džeza u Pančevu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.