Izvor: B92, 22.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sakašvili: Nejasno primirje

Pariz -- Gruzijski predsednik Mihail Sakašvili rekao je da bi Evropska unija i SAD trebalo da nateraju ruske snage da napuste Gruziju.

"Oni moraju naterati Rusiju da napusti gruzijsku teritoriju", rekao je Sakašvili u intervjuu za francuski list "Figaro". Njegov komentar usledio je u trenutku dok raste frustracija Zapada zbog ruskog odlaganja da povuče trupe iz Gruzije, kako je to dogovoreno primirjem u kojem je posredovao francuski predsednik Nikola Sarkozi, prenela je britanska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija Rojters.

"Ako dozvolimo ovom režimu da čini šta hoće, on se neće tu zaustaviti", rekao je Sakašvili.

"Moramo obezbediti da Rusima to ne prođe tek tako, inače će misliti da mogu da rade šta hoće i da uvode nova pravila", naveo je on.

On je, takođe, kritikovao primirje koje je sklopljeno uz posredovanje Francuske kao "nejasno i dvosmisleno", navodeći da ostavlja prostor Rusima da čine šta hoće na terenu.

"Rezultat je da sada moramo da zavisimo od dobre volje Rusije. Jedine snage na terenu su ruske", kazao je Sakašvili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.