Sajt N1 bio meta još jednog hakerskog napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2020, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajt N1 bio meta još jednog hakerskog napada

Sajt N1 ovog prepodneva ponovo je bio nedostupan zbog sajber napada, po četvrti put u poslednja tri dana.

Sajber napadi na naš portal počeli su u utorak. Tog dana se prvo dogodio plaćeni DDoS napad iz Kine koji je trajao od ranih jutarnjih časova, a nakon stabilizacije rada portala ponovo je oko 14 časova došlo do iste vrste napada.

Novi, i to pet puta jači napad, dogodio se juče. Naime, na serveru gde se nalazi N1 sajt je stizalo i po 300.000 zahteva u sekundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što je onemogićilo normalan rad sajta.

DDoS su napadi sa više hiljada računara kojima je cilj da dovedu do preopterećenja veb servera, mreže ili nekog drugog dela infrastrukture i tako onemoguće pristup njihovim korisnicima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.