Šajn: Ko i zašto neće da razgovara sa Romima

Izvor: B92, 19.Avg.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šajn: Ko i zašto neće da razgovara sa Romima

Predsednik Romske partije Srđan Šajn negodovao je zbog toga što su Romi izostavljeni iz dijaloga vlasti i dela opozicije, smatrajući da je to diskriminacija.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima Šajn kaže da su očekivali pozive za sva tri dosadašnja razgovora, te da su tim povodom zahteve uputili organizatorima tih sastanaka, ali kaže i da im se do danas niko nije ni obratio, bar s objašnjenjem zašto Romska Partija nije pozvana.

Šajn je rekao da ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta je uzrok ovakve grube diskriminacije, te ocenjuje da se radi o pokušaju stavljanja u neravnopravan položaj Romske partije i zatražio je od političkih partija koje učestvuju u ovim razgovorima da se izjasne da li njima smeta učešće Romske partije.

"Tražimo odgovor na pitanje ko neće da sedne i zašto za sto sa Romima. Demokratija je odnos prema onima koji su u manjini i za svoj položaj u političkom životu se bore programom i idejom, a ne diskriminacijom drugih", poručio je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.