Sajam etno stvaralaštva 8. i 9. avgusta (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Avg.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam etno stvaralaštva 8. i 9. avgusta (VIDEO)

Povodom obeležavanja “Svetog Pantelejmona“ Aktiv žena i opština Pantelej organizuju dvodnevni Sajam etno stvaralaštva. Na ovoj manifestaciji svoje proizvode će predstaviti i udruženja iz drugih krajeva Srbije.
Dvadestak udruženja etno stvaralaštva iz Srbije predstaviće svoje radove u Kući starih zanata kako bi očuvali tradiciju, a sve u čast verskog praznika “Svetog Pantelejmona“.
Kako kažu oni koji se trude da održe tradiciju, od etno stvaralaštva se ne može mnogo zaraditi. Međutim, od velikog je značaja očuvati kulturna znamenja svog naroda, tvrde organizatori.
I ove godine opština Pantelej organizovaće niz događaja povodim obeležavanja svoje krsne slave.
Sajam etno stvaralaštva održava se 8. i 9. avgusta u Kući starih zanata, a oni koji žele da ga posete moći će to da učine od 10h do 23h.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.