Sahranjeni Ljajić i Veselinović

Izvor: Studio B, 15.Mar.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjeni Ljajić i Veselinović

U prisustvu porodice, državnih zvaničnika, kolega, prijatelja, danas su u Novom Pazaru sahranjena dvojica zdravstvenih radnika Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović, nastradali prilikom pada vojnog helikoptera u Surčinu, angažovanog na spašavanju bebe.

Veselinović je sahranjen u mestu Lukare, nadomak Novog Pazara, a Ljajić u Dugoj Poljani, u naselju Parice.Sahrani Veselinovića i Ljajića prisustvovali su generalni sekretar predsednika Srbije Nedeljko Tenjović, potpredsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Vlade Srbije Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, direktor novopazarskog Zdravstvenog centra (ZC) Mirsad Đerlek.

"Ovaj tužan događaj, ispraćaj vaših sugrađana, gubitak je za porodice, Zdravstveni centar, Novi Pazar", rekao je Tenjović na prethodno održanoj zajedničkoj komemoraciji u ZC i istakao da je Srbija danas tužna jer je izgubila mnogo.

Tenjović je u ime predsednika Srbije izrazio saučešhe porodicama nastradalih.   

 

Pomoć za porodice nastradalih u Novom Pazaru

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da je na sednici Gradskog veća doneta odluka da se uputi pomoć porodicama nastradalih pilota, a porodici doktora Dževada Ljajića biće rešeno stambeno pitanje.

Mahmutović je na RTS rekao da se za porodicu poginulog medicinskog tehničara Miroslava Veselinovića čine napori da se njegovoj supruzi obezbedi stalan posao, pošto sada mora da se brine o dvoje maloletne dece.

Mahmutović je podsetio da je juče, povodom povodom pogibije šestorice ljudi i jedne bebe prilikom pada helikoptera Vojske Srbije u Novom Pazaru održana vanredna sednica Gradskog veća kojoj je prisustvovao i potpredsednik vlade Rasim Ljajić i tom prilikom je donet zaključak da se u Novom Pazaru proglasi trodnevna žalost.

On je rekao da je doneta odluka da se uputi pomoć porodicama nastradalih pilota, a porodici doktora Dževada Ljajića rešeno je stambeno pitanje, zahvaljujući pomoći jednog biznismena iz tog grada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.