Sahrana Radovana Brankova sutra u Vršcu

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana Radovana Brankova sutra u Vršcu

Beograd -Sahrana dugogodišnjeg novinara Radio Beograda i Radio-televizije Srbije i člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Radovana Brankova biće sutra u 13 sati na gradskom groblju u Vršcu, saopštio je danas UNS.

Radovan Brankov rođen je 1939. godine u Vršcu. Prvi novinarski posao bio mu je u listu "Jež" odakle je prešao u Radio Beograd. Nekoliko godina kasnije počeo je da radi u Radio-televiziji Beograd gde je kao snimatelj putopisnih reportaža proveo najveći deo radnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veka.

Brankov je radio na Studiju B, Pinku, Stankomu. Poslednjih godina na BN televiziji vodio je emisiju "Reporter".

Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada i priznanja kao što su Godišnja nagrada Radio Televizije Beograd i nagrada na festivalu INTERFER. Na konkursu reportaža i dokumentarnih filmova osvojio je nagradu "Grand produkcije".

Nosilac je Povelje branilaca Beograda i dobitnik UNS-ove nagrade "Svetozar Marković".

Radovan Brankov preminuo je u nedelju, 4. maja u Beogradu, u 74. godini.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sahrana Radovana Brankova sutra u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2014

Sahrana dugogodišnjeg novinara Radio Beograda i Radio-televizije Srbije i člana Udruženja novinara Srbije (UNS) Radovana Brankova biće sutra u 13 sati na gradskom groblju u Vršcu, saopštio je danas UNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.