Sada i zvanično: Opet šok u Hrvatskoj

Izvor: B92, 05.Nov.2021, 11:53

Sada i zvanično: Opet šok u Hrvatskoj

Zagreb -- Ponovo se obistinilo pisanje hrvatskih medija. Ta zemlja oborila je novi rekord u broju novozaraženih. U poslednja 24 sata su 6.932 osobe obolele.

Testirano je 15.079 osoba, tako da je postotak pozitivnih u tom broju čak 46 odsto. Preminulo je 36 ljudi.

Vlada je pooštrila mere, zabranjujući okupljanja u zatvorenim prostorijama za više od 50 osoba.

Zabranjeno je i okupljanje na javnim događajima na kojima je više od 100 osoba. Obe zabrane na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim okupljanjima ne važe za učešće osoba koje imaju digitalne EU kovid potvrde. Objašnjeno je da sva javna ili masovna okupljanja koja su do sada odobrena neće moći da se sprovedu za osobe koje nemaju EU digitalnu potvrdu.

Proširena je i obaveza posedovanja kovid potvrda za još sektora, tako da se praktično one uvode za sve državne i javne službe, a do 15.11. te potvrde će se najverovatnije tražiti i za sve zatvorene objekte poput teretana i sportskih sala za treniranje. Ova odluka će stupiti na snagu 15. novembra, a potvrde će morati da imaju i oni koji odlaze u te institucije.

Sva okupljanja mogu trajati do ponoći, a izuzetak su bioskopske projekcije, ako su počele do 23 sata, kao i svadbe, koje moraju da traju do 2 iza ponoći, a svi prisutni moraju da imaju kovid potvrde.

Na Kriznom štabu je upozoreno i da će, ako se ne poboljša situacija, kovid potvrde važiti samo za one koji su preboleli koronavirus ili su vakcinisani i to od 4. januara 2022.

Na konferenciji za medije je rečeno i da je ovaj talas koronavirusa "svojevrsno iznenađenje i da se on nije mogao u dovoljnoj meri predvideti".

Podsetimo, javnost u Hrvatskoj bila je šokirana kada je objavljen jučerašnji broj novoobolelih, a tada ih je bilo nešto ispod 6.400.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.