Sad i američki mediji: Stidite se, pogledajte Srbiju

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 11:21

Sad i američki mediji: Stidite se, pogledajte Srbiju

NIN preneo tekst američke novinarke u kojem se pohvalno govori o potezima predsednika Srbije nakon stravičnih tragedija u kojima je ubijeno 14 osoba.

"Amerika treba da se stidi", piše ova novinarka, aludirajući na hitre mere koje je država Srbija, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem preduzela nakon dva uzastopna masakra. Sličan tekst imao je i britanski Gardijan juče.

"Srpske vlasti uradile su nešto što se u SAD retko dešava: Uhapsili su oba roditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << učenika koji je pucao u školi zbog toga što su oružje učinili dostupnim svom detetu. Nakon pucnjave kod Mladenovca predsednik je obećao da će razoružati zemlju", navedeno je u tom tekstu.

Tim tekstom su i američki mediji pohvalno izvestili o merama koje su hitno uvedene u Srbiji nakon dva tragična događaja koja su potresla javnost, ubistva u OŠ Vladislav Ribnikar i masakra u okolini Mladenovca.

Podsetimo, u sredu je o tome pisao i britanski Gardijan, koji je ocenio da "u Srbiji masovna ubistva nisu dnevna rutina”, dodajući da srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću nije trebalo mnogo vremena da krene u odlučnu akciju.

“Srbiji je trebalo samo dva dana, nakon dva užasna masovna ubistva, da reaguje. Zašto nakon 200 masovnih ubistava samo u 2023. SAD nisu uspele da izvedu takvu ili bar sličnu akciju oduzimanja oružja?”, zapitao se pisac teksta u Gardijanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.