Šabić: Ognjanovići što pre da pomognu bolesnoj deci

Izvor: Radio 021, 10.Feb.2015, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Ognjanovići što pre da pomognu bolesnoj deci

Poverenik Rodoljub Šabić apelovao je na roditelje preminule devojčice Tijane Ognjanović da što je moguće pre sredstvima koja su im preostala od lečenja njihove ćerke, pomognu nekoj od bolesne dece i poručio da je u konrektnoj situaciji kotnraproduktivno da se težište problema "seli" u sferu zaštite podataka o ličnosti.

U saopštenju dostavljenom medijima, Šabić je potvrdio da je juče primio dopis roditelja Tijane Ognjanović, koja je 2013. preminula u Hjustonu, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kojim oni traže da Poverenik "oslobodi Republički fond za zdravstveno osiguranje bilo kakve zakonske obaveze čuvanja podataka, ukoliko ona uopšte postoji".

U svom odgovoru Šabić im je poručio da sa parama kojima raspolažu pomognu nekoj od bolesne dece čiji su im se roditelji radi toga obraćali. Dodao je da ovaj slučaj koji je s razlogom privukao veliku pažnju javnosti treba da predstavlja upozorenje na to da nam je u vezi sa prikupljanjem i korišćenjem sredstava za humanitarnu pomoć, pravni poredak zabrinjavajuće inferioran.

Jelena i Nebojša Ognjanović su uputili molbu RFZO da im dostavi stručno mišljenje kome bi mogli da uplate sredstva preostala od donacija za lečenje njihove pokojne kćerke. Međutim, RFZO je ukazao na to da ne može da daje podatke o licima, jer su podaci iz matične evidencije poverljivi i predstavljaju poslovnu tajnu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.