Šabački predškolci u akciji Čep za hendikep

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabački predškolci u akciji "Čep za hendikep"

Svaki sakupljeni plastični čep, donosi novi osmeh. Na edukativnoj radionici u šabačkom vrtiću ''Bubamara'', predškolci su brzo naučili kako reciklažnom čuvaj prirodu i pomažu drugima.
Tedora kaže: "Sakupljam i ja čepove. Zašto ? Da nam bude čista kuća i soba.''

Sara eć ima jasniju predstavu o tome što radi "Čepove sakupljamo da bismo pomogili drugima, onima koji ne mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da hodaju,''kaže ona.
Za Stefana je to timski rad! "Mama i ja zajedno sakupljamo čepove,'' kaže Stefan.
Uz pomoć volontera, udruženje edukuje mlade i na 2.000 mesta u Srbiji, sakuplja čepove za pomoć deci.
Vladimira Stanković, volonterka je oduševljena dečjim odgoorom na akciju: "Deca su sjajna, oni izuzetno lepo reaguju, oni su naši najbolji sagovornici. Njih sve zanima, oni su željni da saznaju što više stvari, i uvek su spremnio da reaguju na pravi način, oni su naši glavni sakupljači."
Vanja Petković, osnivač Udruženja ''Čepom do osmeha'' u prvi plan stavlja rad. "Mnogo radimo, kako edukacije, kako diskriminacije osoba sa inveliditetom, kako tema zaštite životne sredine kao prioritet današnjeg društva. Mnogo radimo, vide se rezultati.,'' kaže Vanja.
Za prethodnih 8 godina, od sakupljenih čepova, pored osmeha, pomagala je dobilo 47 najmlađih.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.