Šabac: Stanari zajedno uredili hodnik zgrade

Izvor: RTS, 10.Jan.2019, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Stanari zajedno uredili hodnik zgrade

Stanovnici zgrade broj 60 u ulici Prote Smiljanića u Šapcu žive kao složna porodica. Ulepšali su zajednički prostor, a na svoju decu prenose vrednosti koje su naučili u detinjstvu.
Stanovnici šabačke četvorospratnice znaju pravila lepog ponašanja, a za one koji ih možda ponekad i zaborave, na stepenicama je ispisan podsetnik. Kada vide nekoga bez osmeha, poklone mu svoj.
 
"Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lepoj ideji naše komšinice Ivane, mnogo je dobila cela zgrada, pored naše dece i mi smo se vratili u svoje detinjstvo", kaže Milan Jovanović.
Ivana je imala ideju da za praznike obraduje najmlađe, uložila je talenat i vreme, susedi su joj donosili kafu i kolače, a svi zajedno obradovali su 16-oro dece.
"Ja sam Ksenija, moja stepenica je broj 4, moja najbolja drugarica je Katarina".
"Kada prođem pored naših stepenica uvek se osmehnem".
Deca u ovoj četvorospratnici dele sve, mogu da se igraju i bez računara, a zimi se najčešće druže u hodniku zgrade.
"Neke stare vrednosti su se vratile, naša deca žive slobodno, vrata se ne zaključavaju, druže se, a u celoj toj priči imaju podršku nas roditelja", kaže Milena Veljić.
Posle zime, Šapčani će nastaviti da ulepšavaju zajednički prostor. Želja im je da dece i imena na stepenicima bude još više.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.