Izvor: RTS, 17.Avg.2022, 06:08

Sa svakim novim danom sve toplije, danas do 35 stepeni

Vreo dan je pred nama, a živa u termometru dostići će i 35 podeok. Za sever i istok Srbije uključen je narandžasti meteo-alarm. UV zračenje je visoko u celoj zemlji.
Danas će biti pretežno sunčano i toplo, a duvaće slab i umeren vetar, zapadni i severozapadni.

Najniža temperatura iznosi od 14 do 21 stepen, a najviša dnevna biće od 32 stepena do 35 stepeni.
Na severu i istoku zemlje je na snazi narandžasti meteo-alarm, što znači >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su prognozirane opasne vremenske pojave, u ovom slučaju vrućina. Indeks UV zračenja je i dalje visok.
Još je na snazi hidrološko upozorenje - na Dunavu i Savi vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).
Sa svakim narednim danom biće još toplije, pa će tako u četvrtak biti maksimalno 37 stepeni, a u petak čak 39. Kraj radne nedelje donosi, međutim, osveženje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severozapadnim vetrom.
Ako negde putujete kolima, budite obazrivi jer u vozilu na vrućini naglo raste temperatura i daleko je veća od spoljne temperature vazduha. Nikako nemojte ostavljati decu ili kućne ljubimce u kolima.
Stručnjaci preporučuju da se unosi dovoljno tečnosti, ali da ne treba piti ledenu vodu, kao ni zaslađene napitke ili alkohol.
S druge strane, poželjno je konzumirati određene namirnice koje hlade naše telo, poput krastavca, zelene salate, paradajza i lubenice.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.